KURSER VÅREN 2020

KAFFEPROVNING

 

 

Under kaffeprovningen provar vi kaffen från olika världsdelar från bönor som vi för tillfället rostar. Vi pratar region och ursprung samt hur man brygger kaffet med olika metoder och aspekter. Du lär dig att smaka och känna igen kaffet baserat på ursprung, sort, hur kaffet är processat och rostat. Kaffeprovningen hålls alltid på en torsdag från kl 19.30–21.00

 

 

 

 

Kurstillfällen våren 2020 

30 JAN kl 19.30

 27 FEB kl 19.30

26 MARS kl 19.30

30 April kl 19.30

28 Maj kl 19.30

25 Juni kl 19.30

 


Ring eller maila för att boka in er.

Se info nedan.

 

 

 

 

 

 

Pris

400 kr/person

 

Anmälan

Skicka ett mail till: info@simonsrosteribageri.se, eller kom förbi rosteriet på Storgatan och anmäl dig i kassan. Ange antal personer samt telefonnummer.

 

Minimum 5 pers och max 10 pers per tillfälle. Är det mindre än 5 pers bokat så skjuts datumet till nästa tillfälle.

Är ni ett eget sällskap som vill boka,( minimum 7 pers ) kan vi även skräddarsy just ert tillfälle, 

SURDEGSBAKNING FÖR HEMMABAGARE


Det här är en 2-dagarskurs för dig som vill komma igång med surdegsbakning hemma, eller för dig som bakar med surdeg men vill utveckla och förbättra din bakning. Både nybörjare och erfarna hemmabagare är välkomna.


Du lär dig baka flera olika sorters surdegsbröd från degblandning till avbakning. Vi går igenom surdegsbakningens vetenskap, vilket mjöl man ska välja, hur man tar hand om sin surdeg, hur man gör ett eget recept, hur man enkelt kan baka med surdeg hemma och hur man får bakningen att passa in i det dagliga livet. Brödet vi bakar får ni ta med er hem, tillsammans med surdeg, recept, samt en massa tips och inspiration!


Kurstillfällen våren 2020

15-16 Feb

16-17 majLörd 16-19

Sönd 13-15


Pris

1 950 kr/person


Anmälan

Skicka ett mail till: info@Simonsrosteribageri.se, eller kom förbi rosteriet på Storgatan och anmäl dig i kassan. Ange antal personer samt telefonnummer.


Minimum 5 pers och max 10 pers per tillfälle.

Är ni ett eget sällskap som vill boka, kan vi även skräddarsy just ert tillfälle. Om det är mindre än 5 personer bokat så skjuts provningen upp till ett annat datum.ROSTNINGSKURS – GRUND


Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om rostningsyrket. Men även till dig som är barista och vill gå djupare och utvecklas ytterligare.


Vi rostar två batcher kaffe med olika ursprung, sen koppar vi det och går igenom allt från rostning till bryggning och pratar om olika ursprung och rostningsprofiler med mera.


Efter kursen får alla med sig en varsin bag av kaffet vi rostat. Vi bjuder även på fika och macka.


Tid

3 timmar (kl. 19-22)


Pris

2 000 kr/person


Anmälan

Skicka en intresseanmälan till: info@Simonsrosteribageri.se, eller kom förbi rosteriet på Storgatan och anmäl ditt intresse i kassan.


Minimum 2 pers och max 4 pers per tillfälle.